Pensioenverzekering, de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde

Het werknemerspensioen is in de afgelopen jaren de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde geworden. Als u de beste medewerkers wilt aantrekken en behouden, is een goede pensioenverzekering voor uw personeel een vereiste.


Het grote voordeel van een werknemers pensioen is dat uw personeel er tijdens het sparen geen belasting over hoeven af te dragen. Pas als het pensioen tot uitkering komt, wordt er inkomstenbelasting over geheven. Het belastingtarief over de uitkering op dat moment is vrijwel altijd veel lager dan het tarief dat nu voor hen geldt voor de inkomstenbelasting.


Werknemers pensioen: kosten beheersbaar houden

Als ondernemer wilt u de kosten natuurlijk wel beheersbaar houden. Een goede collectieve pensioenverzekering biedt u de flexibiliteit om dit te realiseren. U kunt kiezen voor sparen en/of beleggen, eigen premiebijdrage van uw mensen en de speelruimte van de opbouw zelf bepalen. Daarbij zijn de kosten die u maakt fiscaal aftrekbaar.


Het samenstellen van een collectieve pensioenregeling voor uw personeel is afhankelijk van vele factoren. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod in de markt voor pensioenverzekeringen die op maat geleverd worden. Wij helpen u graag met het maken van uw afwegingen. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.


Kenmerken en voordelen pensioenverzekering op een rij

  • Werknemers behouden en aantrekken door goede arbeidsvoorwaarden.
  • Pensioenverzekering is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.
  • Optimale kostenbeheersing door maatwerk pensioenregeling.
  • Mogelijkheid voor premiebijdrage van uw werknemers.
  • Optimaal profiteren van fiscale mogelijkheden voor u en uw werknemers.
  • Scherpe premies omdat wij de beste aanbiedingen voor u vergelijken.