Verbouwen: waar moet u op letten?

U heeft een eigen huis waar u heerlijk woont, maar ziet toch dingen die anders kunnen om nog meer woonplezier te krijgen. Een grotere woonkamer bijvoorbeeld, door een uitbouw of een serre. Een nieuwe keuken of badkamer. Of meer ruimte op zolder, door het plaatsen van dakkapellen.


Een verbouwing kost over het algemeen veel tijd en vaak ook veel geld. Daarom is het verstandig om goede voorbereidingen te treffen. Zo wordt dat kans dat u in een onvoorziene situatie belandt een stuk kleiner en houdt u tevens de kosten in de hand.

Zelf doen of laten doen?


Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de verbouwing zelf uit te voeren. Kostentechnisch is dit interessant, maar het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Zelfs als u handig bent, betekent dit nog niet direct dat u een goede muur kunt optrekken die ook nog eens goed is gefundeerd en waterpas staat. En zelfs als dat wel zo is, is tijd vaak een beperkende factor.


Veel mensen kiezen er daarom voor om de hulp van een architect, aannemer of klusbedrijf in te roepen. Geldt dat ook voor u? Let er dan op dat u met een betrouwbare partij in zee gaat. Er zijn binnen de bouwwereld diverse keurmerken en certificeringen die de kwaliteit van geleverde verbouwingswerkzaamheden garanderen. Bij de brancheorganisaties kunt u hierover meer informatie inwinnen. Een overzicht van deze organisaties vindt u hier

Goede voorbereiding is het halve werk


Bereid u altijd goed voor op een verbouwing. Alleen dan kunt u de architect of aannemer precies duidelijk maken wat precies uw wensen zijn. Op de website van Verbouwwijzer vindt u een overzicht van de keuzes die u moet maken, handig gerangschikt op onderwerp.


Gaat u toch zelf aan de slag? Zorg dan dat u veilig klust of verbouwt!