Veilig wonen = brand voorkomen

Wist u dat de Nederlandse brandweer ongeveer 20 keer per dag uitrukt voor meldingen van woningbrand? En dat vuur zó snel om zich heen grijpt dat een ruimte in huis al binnen drie minuten in lichterlaaie staat? 


De meeste branden beginnen in de keuken tijdens het koken, maar ook elektrische apparaten, open vuur, kaarsen en sigaretten veroorzaken vaak brand. Met name wasdrogers zijn berucht: het stof dat zich verzamelt in het filter creëert in combinatie met de hitte van de droger een ideale omstandigheid voor het ontstaan van een brand.


Drie minuten

Binnen drie minuten kan een ruimte waar brand ontstaat in lichterlaaie staan. In het onderstaande filmpje zie je hoe snel dat kan gaan.Pas ook goed op in december: niets brand zo snel als een kerstboom!Brandpreventieweken

Om ons beter bewust te maken van de risico’s van brand, worden sinds 1999 de Brandpreventieweken georganiseerd. Op www.brandpreventieweek.nl vindt u tal van tips om brand te voorkomen. Ook op de actiesite www.watdoejijbijbrand.nl vindt u een veel nuttige informatie.


Verzekering ook veilig?

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het toch gebeuren dat er brand uitbreekt in uw woning. Dan is het fijn om te weten dat u kunt terugvallen op een goede verzekering. 


Ongemerkt is de waarde van uw inboedel toegenomen door aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe tv, (digitale) apparatuur of andere meubelen. Het kan zijn dat uw verzekering hierdoor moet worden aangepast om onderverzekering te voorkomen. Neem gerust contact met ons op wanneer u twijfelt over de dekking van uw inboedelverzekering.